Nieuws uit Poperinge

Poperinge
Poperinge

Nieuws uit Poperinge

Burgemeester trekt CD&V-lijst, schepen haakt onverwachts af

18/06/18 06:00 - Burgemeester Christof Dejaegher trekt opnieuw de CD&V-lijst. Schepen Marchand (foto) stond op de vijfde plaats, maar haakt onverwachts af.

20.000 kippen omgekomen door brand in Poperinge

16/06/18 20:11 - Bij een brand in een Poperinge zijn 20.000 kippen omgekomen. Dat bevestigt brandweer Westhoek. De stal waar de dieren verbleven, ligt volledig in de as.

Gustaaf verzorgt zieke vrouw: “Dankzij een vrijwilliger kan ik af en toe slapen zonder zorgen”

15/06/18 06:00 - “Dankzij een vrijwilliger kan ik af en toe in mijn bed boven slapen, zonder zorgen.” Gustaaf Caron (80) uit Poperinge is blij dat een vrijwilliger al eens een nachtje de zorg voor zijn zieke vrouw komt overnemen. Familiezorg West-Vlaanderen zoekt nog meer mensen voor zo’n vrijwillige nachtzorg.

Praktijkbedrijf voor landbouw VTI opent bijenhal, insectenhotel en reinigingsplaats

14/06/18 02:57 - De Schipvaarthoeve, het proef- en praktijkbedrijf van VTI Poperinge, heeft een nieuwe reinigingsplaats voor een spuittoestel met biofilter en bijenhal. De duurzame investeringen moeten de land­bouwers van de toekomst sensibiliseren.

Ex-koppel voor rechter voor slagen en drugs

12/06/18 02:57 - Twintigers Bryan V. uit Wijtschate en Tirana K. uit Poperinge raakten in het verleden, mede door hun drugsgebruik, meermaals slaags met elkaar. De twee vormden een koppel.

“Animatie, muziek en sport voor jong en oud”

08/06/18 02:57 - De schapen in een weide in het stadscentrum maken volgende week plaats voor duizenden voetbalsupporters en een WK-dorp, dat elke dag alle matchen uitzendt op een scherm van 16 vierkante meter. Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel.

Ook dit Belgisch nationaal team mag naar een groot kampioenschap: “Al moesten we wel toiletpapier verkopen om onze deelname te bekostigen”

06/06/18 06:00 - Vijf Poperingenaren zijn geselecteerd voor de Belgian Brewers, de nationale ploeg slowpitch. Ze vertrekken eind deze week naar Tsjechië voor hun eerste EK.

Een supersnelle badeend levert Jelle een gratis auto op

04/06/18 05:34 - Meer dan 5.000 eendjes raceten zondag op de Vleterbeek in het stadspark van Poperinge tijdens de tweede editie van de Duck Race. De hoofdprijs voor de snelste: een gratis auto. “Met zo’n mooie prijs willen we meer volk lokken. De opbrengst gaat naar het goede doel: sensibilisering rond drugs bij Poperingse jongeren”, zegt Peter Van de Vyvere, voorzitter van Rotary Poperinge, dat het evenement organiseert. “De race was een succes, ook dankzij het prachtige weer.”

Brandweer moet bejaard koppel bevrijden na zwaar ongeval in Poperinge

01/06/18 12:35 - Bij een zwaar ongeval in Poperinge, de Frans Vlaanderenweg ter hoogte van het kruispunt met Lyssenthoek, kwam vrijdagochtend omstreeks 10.30 uur een bejaard koppel vast te zitten. De brandweer moest hen bevrijden. Alle inzittenden werden gewond afgevoerd: één zwaar- en twee lichtgewond.

West-Vlaamse (47) draagt 10 jaar later nog steeds de gevolgen van medische blunder

01/06/18 05:46 - In oktober 2007 moest de inmiddels 47-jarige Dadizeelse Pedrouchka Samyn naar het ziekenhuis voor wat een doodgewone ingreep leek te zijn. Dat liep echter uit op een ware nachtmerrie.

Zelf nieuws uit Poperinge?
Deel ervaringen over PoperingePoperinge

„ Alles over Poperinge op Woonplaatsen.be! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken